Web design

Webdesign, Marketing, Dezvoltare

Servicii web de calitate și accesibile -web all inclusive

Web design

Designul site-urilor web afișate pe internet

Ce este Web design-ul ?

Web design-ul se referă la procesul de proiectare și creare a aspectului vizual al unui site web. Aceasta implică luarea în considerare a elementelor estetice, funcționale și de utilizabilitate ale unei pagini web. Un web designer are rolul de a combina creativitatea cu abilitățile tehnice pentru a dezvolta site-uri web atractive și eficiente.

Web design

Cu ce se ocupă web design-ul?

Un web designer lucrează la aspectul, layout / structură și, în unele cazuri, conținutul unui site web. Aspectul, de exemplu, se referă la culorile, fontul și imaginile utilizate. Layout-ul / structura se referă la modul în care informațiile sunt structurate și clasificate. Un design web bun este ușor de utilizat, plăcut din punct de vedere estetic și se potrivește grupului de utilizatori și mărcii site-ului web. Multe pagini web sunt concepute cu accent pe simplitate, astfel încât să nu apară informații și funcționalități străine care ar putea distrage atenția sau deruta utilizatorii. Întrucât cheia de boltă a rezultatelor unui designer web este un site care câștigă și încurajează încrederea publicului țintă, eliminarea cât mai multor puncte potențiale de frustrare a utilizatorilor este un aspect critic.

Design responsiv si adaptiv

Două dintre cele mai comune metode de proiectare a site-urilor web care funcționează bine atât pe desktop, cât și pe dispozitive mobile sunt designul responsiv și adaptiv. În designul responsive, conținutul se modifică dinamic în funcție de dimensiunea ecranului; în designul adaptiv, conținutul site-ului este fixat în dimensiuni de aspect care se potrivesc cu dimensiunile comune ale ecranului. Păstrarea unui aspect cât mai consistent între dispozitive este crucială pentru a menține încrederea și implicarea utilizatorilor.

Principii ale unui web design bun:

Scopul site-ului web

Site-ul dvs. trebuie să se potrivească nevoilor utilizatorului. A avea o intenție clară simplă pe toate paginile va ajuta utilizatorul să interacționeze cu ceea ce ai de oferit. Care este scopul site-ului dvs.? Este un site web de divertisment, cum ar fi acoperirea sportivă sau vindeți un produs utilizatorului? Există multe scopuri diferite pe care site-urile web le pot avea, dar există scopuri de bază comune tuturor site-urilor web;

  • Descrierea expertizei
  • Construirea reputației
  • Generarea de lead-uri
  • Vânzări

Simplitate

Simplitatea este cea mai bună cale, atunci când luați în considerare experiența utilizatorului și capacitatea de utilizare a site-ului dvs. Mai jos sunt modalități de a obține simplitate prin design.

  • Culoarea are puterea de a comunica mesaje și de a evoca răspunsuri emoționale. Găsirea unei palete de culori care să se potrivească mărcii dvs. vă va permite să influențați comportamentul clientului față de marca dvs. Limitați selecția de culori la mai puțin de 5 culori. Culorile complementare funcționează foarte bine. Combinațiile de culori plăcute cresc implicarea clienților și îl fac pe utilizator să se simtă bine.
  • Tipografia are un rol important de jucat pe site-ul dvs. Atrage atenția și funcționează ca interpretare vizuală a vocii mărcii. Fonturile trebuie să fie lizibile și să utilizeze doar maximum 3 fonturi diferite pe site.
  • Imaginile reprezintă fiecare aspect vizual utilizat în comunicare. Aceasta include fotografii, ilustrații, videoclipuri și toate formele de grafică. Toate imaginile ar trebui să fie expresive și să capteze spiritul companiei și să acționeze ca întruchipare a personalității mărcii lor. Majoritatea informațiilor inițiale pe care le consumăm pe site-uri web sunt vizuale și, ca primă impresie, este important ca imaginile de înaltă calitate să fie folosite pentru a forma o impresie de profesionalism și credibilitate în mintea vizitatorilor.

Navigarea

Navigarea este sistemul de orientare folosit pe site-urile web în care vizitatorii interacționează și găsesc ceea ce caută. Navigarea pe site este cheia pentru reținerea vizitatorilor. Dacă navigarea pe site este confuză, vizitatorii vor renunța și vor găsi ceea ce au nevoie în altă parte. Este esențial să păstrați navigarea simplă, intuitivă și consecventă pe fiecare pagină.

Mofelul în formă de F

Modelul bazat pe F este cel mai comun mod în care vizitatorii scanează textul de pe un site web. Studiile de urmărire a ochilor au descoperit că majoritatea a ceea ce văd oamenii se află în zonele de sus și din stânga ecranului. Aspectul în formă de F imită tiparul natural de citire -de la stânga la dreapta și de sus în jos. Un site web proiectat eficient va funcționa cu modelul natural al cititorului de scanare a paginii.

Ierarhia vizuală

Ierarhia vizuală este aranjarea elementelor în ordinea importanței. Acest lucru se realizează fie prin dimensiune, culoare, imagini, contrast, tipografie, spațiu alb, textură și stil. Una dintre cele mai importante funcții ale ierarhiei vizuale este stabilirea unui punct focal; aceasta arată vizitatorilor unde se află cele mai importante informații.

Conținutul

Un site web eficient are atât un design excelent, cât și un conținut excelent. Folosind un limbaj convingător, un conținut excelent poate atrage și influența vizitatorii transformându-i în clienți.

Dispunere pe bază de grilă

Grilele vă ajută să vă structurați designul și să vă mențineți conținutul organizat. Grila ajută la alinierea elementelor de pe pagină și la menținerea ei curată. Aspectul bazat pe grilă aranjează conținutul într-o structură de grilă rigidă curată, cu coloane, secțiuni care se aliniază și se simt echilibrate și impun ordine și rezultă într-un site web plăcut din punct de vedere estetic.

Timpul de încărcare

Așteptarea încărcării unui site web va pierde vizitatori. Aproape jumătate dintre vizitatorii web se așteaptă ca un site să se încarce în 2 secunde sau mai puțin și pot părăsi un site care nu este încărcat în 3 secunde. Optimizarea dimensiunilor imaginilor vă va ajuta să vă încărcați site-ul mai rapid.

Prietenos cu dispozitivele mobile

Tot mai multe persoane folosesc telefoanele sau alte dispozitive pentru a naviga pe web. Este important să luați în considerare construirea site-ului dvs. cu un aspect receptiv, în care site-ul dvs. se poate adapta la diferite ecrane.

din portofoliu

Dacorom Intl
Dacorom Intl.
Casă de expediții
  • transport echipamente industriale
Penetron România
Dacorom Intl.
Materiale de hidroizolare
  • hidroizolare, reparare, structuri din beton
Montplast SRL
Montplast SRL
Catarge steaguri
  • Stâlpi pentru catarge
Pensiunea Cazarma Cavalerilor
Pensiunea Cazarma Cavalerilor
Pensiune Câmpulung Muscel

Suport gratuit

pentru alegere layout

0745 660527

contact@ozw.ro