fbpx

Nume de domeniu

Webdesign, Marketing, Dezvoltare

Servicii web de calitate și accesibile -web all inclusive

Nume de domenii

înregistrare, administrare, transfer

  1. Home
  2. Servicii
  3. Nume de domeniu

Ce este un nume de domeniu ?

Un nume de domeniu reprezinta un șir unic de caractere, aribuit unei adrese IP a unui server permanent conectat la Internet. Unei adrese IP pot fi atribuite mai multe nume de domenii. Numele de domeniu este unic.

Nume de domenii

Numele dvs. de domeniu ar trebui să reflecte produsele sau serviciile dvs., astfel încât clienții să vă poată găsi cu ușurință afacerea printr-un motor de căutare. Clienții dvs. se pot aștepta, de asemenea, ca numele dvs. de domeniu să fie similar cu numele companiei dvs.

Numele dvs. de domeniu va fi folosit și pentru adresa dvs. de e-mail. Deși puteți utiliza o adresă de e-mail gratuită, cum ar fi hotmail, trimiterea de e-mailuri de la o adresă de afaceri pare mai profesionistă.

Cum aleg domeniul ?

Alegeți un nume de domeniu ușor de tastat.

Alegerea unui nume de domeniu ușor de tastat este esențială pentru succesul online. Dacă utilizați argo (u în loc de dvs.) sau cuvinte cu mai multe ortografii (express vs. xpress), clienților ar putea fi mai greu să vă găsească site-ul.

Nume scurt.

Dacă numele dvs. de domeniu este lung și complex, riscați ca clienții să-l scrie greșit. Calea de urmat este cea scurtă și simplă.

Folosiți cuvinte cheie.

Încercați să utilizați cuvinte cheie care descriu afacerea dvs. și serviciile pe care le oferiți. De exemplu, dacă sunteți o companie de reparații biciclete, vă recomandăm să înregistrați ReparatiiBiciclete.ro sau ReparBiciclete.ro

Includeți cuvintele cheie pe care le introduc oamenii atunci când vă caută produsele sau serviciile. Vă ajută să vă îmbunătățiți clasarea pe motoarele de căutare (ceea ce crește traficul) și are mai mult sens pentru clienții dvs.

Țintește zona.

Dacă afacerea dvs. este locală, luați în considerare includerea localității sau a județului în numele dvs. de domeniu, pentru a facilita găsirea.

Fii memorabil.

Există milioane de nume de domenii înregistrate, așa că alegerea unui domeniu care este atrăgător și memorabil este esențială. După ce ați găsit un nume, împărtășiți-l prietenilor apropiați pentru a vă asigura că sună atrăgător și are sens pentru ceilalți.

Verifică-l.

Când alegeți un nume de domeniu, asigurați-vă că numele pe care l-ați selectat nu este marca comercială, nu este protejat prin drepturi de autor sau este utilizat de o altă companie.

Alege o extensie de nume care ți se potrivește.

Extensiile sunt sufixe, cum ar fi .com sau .net, la sfârșitul adreselor web. Acestea pot avea utilizări specifice, așa că asigurați-vă că alegeți una care funcționează pentru afacerea dvs. Extensia de domeniu .com este de departe cea mai populară, dar poate fi dificil să obțineți un nume de domeniu .com scurt și memorabil, deoarece există de atâta timp.

O mulțime de noi domenii generice de nivel superior – precum domeniile .co, .io, .xyz și .ai sau .me – oferă o oportunitate excelentă de a înregistra nume scurte și extrem de relevante. Și iată câteva alte extensii de top și cum sunt adesea folosite:

.co : o abreviere pentru companie, comerț și comunitate.
.info : site-uri informative.
.net : site-uri tehnice, de infrastructură Internet.
.org : organizații non-comerciale și nonprofit.
.biz: utilizare comercială sau comercială, cum ar fi site-urile de comerț electronic.

Protejați-vă și construiți-vă marca.

Pentru a vă proteja marca, luați în considerare achiziționarea diferitelor extensii de domeniu, precum și versiuni scrise greșit ale numelui dvs. de domeniu. Acest lucru îi împiedică pe concurenți să înregistreze alte versiuni și se asigură că clienții dvs. sunt direcționați către site-ul dvs. web, chiar dacă îl introduc greșit.

Acționează rapid.

Numele de domenii se vând rapid. Din fericire, multe nume de domenii sunt, de asemenea, ieftine, așa că înregistrați-vă numele de domenii preferate cât mai curând posibil. Dacă doriți să începeți o afacere online, este esențial să obțineți un domeniu bun. Dacă întâmpinați probleme în găsirea unui nume disponibil, registratorii de domeniu precum GoDaddy vă vor sugera nume alternative în timpul căutării domeniului pentru a vă ajuta să găsiți numele de domeniu perfect.

Cele mai populare extensii

.ro

precum și: .com.ro; .org.ro; .tm.ro; .nt.ro; .nom.ro; .info.ro; .rec.ro; .arts.ro; .firm.ro; store.ro; .www.ro

cost: 8,99€

.com

cost: 12,99€

.eu

cost: 6,99€

.net

cost: 12,99€

.biz

cost: 12,99€

.org

cost: 15,99€

.info

cost: 12,99€

.name

cost: 12,99€

.co

cost: 32,99€

.pro

cost: 19,59€

Suport gratuit

pentru alegerea numelui de domeniu

0745 660527

contact@ozw.ro

Supportscreen tag