fbpx

Mic dicționar | C

Webdesign, Marketing, Dezvoltare

Servicii web de calitate și accesibile -web all inclusive

Dicționar IT | C

mic dicționar (în dezvoltare)

| A | C | E | H | I  L | M | PS | W |

Ce termeni găsiți în acest dicționar ?

Dicționar de termeni IT folosiți pe acest site sau folosiți des cu legătura cu tehnologia informației.

Dicționarul este în dezvoltare.

Anumiți termeni pot fi detaliați în articole pe acest site.

 

Mic dicționar | C

CMS

CMS este prescurtarea pentru „Content Management System” în limba engleză, iar în limba română se traduce ca „Sistem de Gestionare a Conținutului”. Un CMS este o platformă software care permite crearea, editarea, organizarea și gestionarea eficientă a conținutului digital pe un site web, fără a necesita cunoștințe avansate de programare.

CSS

CSS, sau „Cascading Style Sheets” (Foi de stil în cascadă), este un limbaj de stilizare folosit în dezvoltarea web pentru a formata și a îmbunătăți prezentarea elementelor scrise în HTML și XML. Scopul principal al CSS este de a separa conținutul structural al unei pagini web de prezentarea și stilul acestuia, facilitând astfel gestionarea și modificarea aspectului paginii fără a afecta structura sa.

Principalele funcții ale CSS includ:

  1. Stilizare: CSS permite definirea regulilor de stil pentru elementele HTML, cum ar fi culorile, fonturile, dimensiunile, marginile și altele. De exemplu, poți utiliza CSS pentru a schimba culoarea de fundal a unei pagini sau pentru a specifica fontul și dimensiunea textului.
  2. Layout: CSS oferă opțiuni extinse pentru a controla aranjamentul și dispunerea elementelor pe o pagină web. Puteți crea layout-uri flexibile, grile sau alinieri precise utilizând proprietăți CSS adecvate.
  3. Responsivitate: Cu ajutorul CSS, poți face o pagină web să răspundă la diferite dimensiuni de ecran și dispozitive. Acest lucru este esențial pentru a asigura o experiență de utilizare optimă pe diverse platforme, de la desktop la dispozitive mobile.\Animare și tranziții: CSS oferă posibilități pentru a crea animații și tranziții, adăugând astfel un nivel suplimentar de interactivitate și atractivitate la paginile web.

Un exemplu simplu de regulă CSS arată astfel:

body {
background-color: #f0f0f0;
font-family: Arial, sans-serif;
}

h1 {
color: blue;
}

p {
font-size: 16px;
line-height: 1.5;
}

În acest exemplu:

  • Se definește culoarea de fundal și fontul pentru întregul corp al paginii (body).
  • Se stabilește culoarea textului pentru titlurile de prim nivel (h1).
  • Se definește dimensiunea fontului și spațiul dintre rânduri pentru paragrafe (p).

CSS este adesea utilizat împreună cu HTML și JavaScript pentru a crea pagini web interactive și estetice. Stilurile CSS pot fi adăugate în documentul HTML direct, sau pot fi gestionate separat în fișiere externe CSS.

Cuvintele cheie (Keywords)

Cuvintele cheie sunt termeni sau expresii semnificative care sunt utilizate pentru a descrie conținutul unei pagini web sau pentru a exprima ceea ce un utilizator caută atunci când utilizează un motor de căutare. Acestea sunt esențiale în optimizarea motoarelor de căutare (SEO), deoarece motoarele de căutare utilizează cuvintele cheie pentru a identifica și afișa cele mai relevante rezultate pentru o căutare specifică. În general, cuvintele cheie trebuie să fie relevante pentru conținutul paginii și să fie utilizate în mod natural.

Cuvinte cheie negative (Negative Keywords):

Cuvintele cheie negative sunt termeni sau expresii pe care le excluzi intenționat din strategia ta de publicitate sau optimizare a motoarelor de căutare pentru a evita afișarea anunțurilor sau a paginilor tale în rezultatele căutării care nu sunt relevante sau care atrag trafic nedorit. Aceste cuvinte cheie negative sunt importante în campaniile de publicitate plătită (cum ar fi Google Ads) pentru a reduce cheltuielile inutile și a atrage trafic de calitate.

Promo

Solicitați suport gratuit:

detalii, servicii personalizate, prețuri.

0745 660527

contact@ozw.ro

Supportscreen tag