Ce este un blog și cum putem să-l folosim?

Webdesign, Marketing, Dezvoltare

Servicii web de calitate și accesibile -web all inclusive
  1. Home
  2. info
  3. Ce este un blog și cum putem să-l folosim?

Cuvântul blog este prescurtarea de la weblog care într-o traducere ad-hoc înseamnă jurnal online.

Un blog este un website -poate sa fie și doar o singură pagina, (cazul proxim), unde articolele sunt afișate in ordine invers cronologica, adică ultimul articol publicat este listat primul în pagină (diferența specifică).

Conform Wikipedia: „Un blog (cuvânt provenit de la expresia engleză web log = jurnal pe Internet) este o publicație web (un text scris) care conține articole periodice sau și actualizate neîntrerupt ce au de obicei un caracter personal. Ca regulă, actualizarea blog-urilor constă în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuțiile fiind afișate în ordine cronologică inversă (cele mai noi apar imediat, sus, la vedere). Acest gen de publicații web sunt în principiu accesibile publicului larg, însă unele pot fi contra cost.” citește mai mult

De ce sa-mi fac un blog ?

Scopul blogurilor este foarte variat. Un blog poate fi un jurnal personal, este foarte folosit în campaniile politice, in site-urile comerciale (ca pagina de tip știri, info, news). De asemenea blogurile pot fi o sursa de venit pentru că pot permite publicarea reclamelor comerciale (bannere publicitare, advertoriale, etc.)

Blog Personal

Un blog personal poate fi folosit in scop de jurnal, promovarea creației artistice persoanale, a unei mici productii de orice fel.
Este simplu de făcut și cu costuri minime. Trebuie doar sa ai chef de scris si sa ai și ce comunica.

Sunt bloguri jurnalistice, de fotbal, pescărești, vânătorești, bloguri foto, despre modă, practic orice domeniu la care vă puteți gândi este acoperit de blogo-sferă

Cel mai simplu mod de a începe un blog este să aplelezi la o platfomă gratuita, precum binecunoscutele Blogger.com sau WordPress.com. sau la cele românești -weblog.ro, myblog.ro, ablog.ro. Aici poți sa modifici blogul tău folosind facilitățile limitate ale acestor platforme free.

Îți dorești mai mult de la blogul tău ?

De cele mai multe ori răspunsul este da. Poate dorești sa câștigi bani cu blogul tău sau iți dorești notorietate, sau poate dorești să-ți promovezi o mică afacere familială.

În cazul acesta ai nevoie de ceva mai mult decăt un blog personal găzduit de o platformă gratuită. Ai nevoie de un blog profesional.

Numele Blogului

Pentru un blog profesional, numele, numele de domeniu este foarte important. Trebuie sa folositi in numele blogului cuvinte cheie relevante businesului pe care îl promovați. Va trebui sa cumparati un domeniu .com .ro, .eu sau .pro
Domeniile .pro -PRO înseamnă „Profesioniști”. și este un așa-numit domeniu generic de nivel superior (gTLD) pentru persoanele sau entitățile care furnizează servicii profesionale. Așa ca un astfel de domeniu poate să vă ajute daca sunteți o persoana Fizică Autorizată și el insuși este o garanție că sunteti o persoana autorizată de un organism de certificare.

În cazul artiștilor, politicienilor, etc. cel mai bun nume de domeniu este chiar numele lor.

Dacă ai noroc sa-ți gasești numele de familie liber ai dat lovitura! Sa zicem ca te cheamă Blogulescu Vasile, iar pe copii Ionut, Vladuț și Naria
Poți sa creezi subdomenii și să faci la toată familia Blogulescu, blog. Așadar vor fi Vasila.Blogulescu.ro, Ionuț.Blogulescu.ro … etc.

Găzduirea

Nevoile de resurse pentru găzduirea unui blog nu sunt mari, doar dacă nu cumva, din start, traficul pe blog este mare. Însă traficul se câștiga în timp, prin promovare. Așa ca puteți pleca cu un pachet de găzduire start sau economic

SEO, Promovarea

Optimizarea pentru motoarele de căutare precum și promovarea, in linii mari sunt asemănătoare cu cele de la un website de prezentare. De fapt sunt website-uri de prezentare si bloguri intre care e greu de făcut o distincție clară Aceste subiecte sunt / vor fi prezentate in alte articole.

 

Promo

web design
Vrei un blog ?
  • Servicii de webdesign, redesign

Abonați-vă la newsletter

0745 660527

contact@ozw.ro