Tabletă, Laptop, PC. Ce și cum alegem ?

Tabletă vs Laptop vs PC

Vine școala. valul 4... Ce alegem ?

Înapoi la școală! Dacă e cu prezența fizică sau online încă nu se știe.
Indiferent cum va fi o tabletă, un laptop sau un PC ajută procesul de învățare, iar pentru cursurie online este o necesitate.

De asemenea, lucrul de acasă a devenit o soluție mai ieftină și mai eficientă pentru companii și angajați.

Incecăm sa dăm în răndurile de mai jos o perspectivă brief.

PC vs Laptop vs Tabletă

Criterii de perormanță

Dacă sunteți în căutarea performanțelor de vârf, un PC va fi cea mai bună opțiune. Cu răcire (eventual lichidă), suport multi GPU, hard disk avansat și suport RAM, laptopurile încă nu pot concura cu opțiunile disponibile pe un computer desktop.

PERSONALIZARE Deși laptopurile pot oferi un nivel de personalizare, nici măcar nu se apropie de ceea ce puteți face cu un computer desktop complet. De la LED-uri la carcase și tuburi, există opțiuni nesfârșite dacă doriți să vă personalizați computerul. De asemenea, aveți acces la o gamă largă de periferice și suplimente, cum ar fi sunetul și plăcile de rețea.

PRET. PC-urile vor costa de obicei mai puțin pentru aceeași performanță decât laptopurile .Există un cost mai mare asociat cu micșorarea componentelor și montarea lor într-un șasiu pentru laptop.

UPGRADE-ul unui PC este adesea la fel de simplă ca introducerea unei noi componente, în timp ce laptopurile moderne de jocuri vin adesea cu CPU, GPU și RAM lipite.

Portabilitate, spațiu ocupat

Un PC este format în mod standard de unitate centrală, monitor, tastatură, mouse,

Îi mai trebuie, pentru școală o cameră web, (pentru Google meet de exemplu.), iar aceste componente sunt interconectate printr-un număr mare de cabluri.

Mai are nevoie și de o conexiune la internet, wi-fi sau ethernet. În general PC-urile nu sunt dotate standard cu conexiune wi-fi, așa că ar trebui tras un cablu ethernet de la router, sau atașat un dispozitiv wi-fi (o placă sau un stick pe portul USB). Conexiunea wi-fi este însă mai lentă în general decât cea ethernet.

E clar că un PC este mai greu de relocat, și ocupă un spațiu mai mare. Din acest punct de vedere, tableta este câștigătorul și laptopul îi urmează îndeaproape.

Dacă se lucrează în mai multe locații (școală, birou, acasă -inclusiv în altă cameră sau în pat, pe drum -de ex. în tren), alegerea este simplă, alegeți un laptop sau o tabletă -dacă rulează aplicațiile curente.

Preț

Pare ca, laptopurile sunt mai scumpe decât PC-urile care vin într-o configurație asemănătoare, însă trebuie să ținem cont de prețul monitorului /display-ului, care e incorporat în laptop, tabletă, All-in-One-PC.

Cele mai ieftine sunt tabletele însă in general, si performanța lor este mai scăzută.

PC-urile sunt ușor mai convenibile ca preț la dotări similare,

Întreținere și Upgrade

Unul din principalele avantaje al PC-urilor. este posibilitatea de a face upgrade.

Se poate înlocui in timp orice componentă din sistem cu una mai performantă, astfel încât sa-ți păstrezi pc-ul la nivelul de performanță dorit, ca și cum ai un permanența, un computer nou, fără să plătești dintr-o dată o sumă mare de bani.

În cazul laptopurilor unii producători îţi oferă acces la memoria RAM, sau / şi la HDD. Celelalte componente (procesor, placa video, etc) sunt aproape imposibil de înlocuit. La fel la tablete.

Sisteme noi, Refurbish sau Second-hand ?

Există pe piața sisteme noi dar cu tehnologie depășită. De exemplu găsim sisteme noi cu procesoare intel i3 dar și intel i10. Chiar și la același tip de procesor generația poate sa difere. Tehnologia avansează rapid, astfel că un calculator nou devine antic într-un an-doi. Tehnologia de vârf este scumpa, prețul crește exponențial cu performanța.

Achiziționați device-ul care sa facă față aplicațiilor dv, dar nu vărful de gamă pe care veți plăti disproporționat de mult.

Un produs refurbished este un produs resigilat, recondiționat care îndeplinește toate standardele de calitate ale producătorului. Produsele refurbished sunt trecute prin teste riguroase pentru îndeplinirea standardelor, iar parametrii de testare sunt optimizați in așa fel încât să coincidă setărilor din fabrica.

Un produs second hand este un produs mai vechi, folosit, dar care poate funcționa foarte bine.

Principalul criteriu de alegere este garanția și performanța. Un sistem refurbish poate sa coste și 60-70 % din prețul unui produs nou cu performanțe asemănătoare.

Concluzii

Fiecare device are avantajele şi dezavantajele lor.

Dacă spațiul nu este o problemă, nu lucrezi in alte locații și dorești sa îți păstrezi device-ul în top și este mai importanța performanța decât mobilitatea, PC-ul este soluția cea mai bună.

Un PC all-in one rezolvă parțial problema de spațiu (spațiul ocupat de unitatea centrală).

Un mini PC (pe care poți să-l ti in palmă), eventual dotat cu wi-fi asigură o oarecare portabilitate, însă desigur ai nevoie de monitor. Și spațiul ocupat este mai mic, desigur.

Dacă ai un spațiu mic, vrei să folosești computerul inclusiv în pat, alege un laptop.

Și un laptop se poate conecta la un display mai mare, tastatură, sau alte dispozitive

Dacă ați găsit articolul interesant, completati formularul de mai jos pentru a primii informații despre ultimele tehnologii din domeniu.

Promo

Laptopuri

Desktop

All-in-One