SERP
-ce înseamnă ?

SERP (Search Engine Results Page) este lista de pagini web, returnata de motorul de cautare, ca raspuns la o interogare (căutare) cu cuvinte cheie. Rezultatul, include in mod normal, o lista de pagini web, cu titluri, o legatura (link) catre pagina, si o scurta descriere, aratand unde cuvintele cheie s-au potrivit continutului din pagina. SERP se poate referii la o singura pagina de legaturi returnata, sau la setul de linkuri returnat pentru o cautare.

Rezultatele incluse in mod normal este o lista de pagini web, cu titluri, un link catre pegini, si o mica descriere aratand unde cuvintele cheie se potrivesc continutului din pagina. SERP se poate referii la o singura pagina de linkuri, sau la tot setul de linkuri returnate la o interogare de cautare.

dictionar

Cum sunt generate intrarile SERP ?

Principalele motoare de cautare ca Google, Yahoo!, sau Live Search, folosesc continutul, tag-urilor Metadata din paginile WEB, pentru a genera “frânturi” de cautare (search snippet)

Tag-ul Title este folosit ca titlul snippet-ului, in timp ce tag-ul Description va fi folosit pentru descriere. Daca aceste tag-uri nu sunt disponibile, informatiile despre site-ul web vor fi luate din continutul paginii.

Reclama (listari sponsorizate, legaturi sponsrizate)

SERP contin in mod obisnuit, reclama. Acesta este modul in care motoarele de cautare comerciale obtin bani. Aceste reclame se gasesc in general, in partea dreapta a paginii, sau deasupra rezultatelor organice a cautarii.