Protejați-va munca, salvați-va datele pe un dispozitiv extern. Backup și Restore.

Din cauza riscului de a pierde fișierele, fotografiile, muzica și alte documente importante, necesitatea unei soluții de salvare a datelor este evidentă,

Există multe opțiuni, diferite, disponibile pentru backup. Acestea pot include copierea fișierelor și folderelor pe o unitatea USB sau hard drive extern sau chiar folosirea unei soluții de backup cloud, astfel încât să puteți accesa și sincroniza fișierele și folderele între diferite dispozitive.

Deși este excelent dacă folosești chiar și o singură metodă, este mai bine dacă folosești mai multe metode de backup pentru a oferi un grad real și practic de redundanță. Cu toate acestea, acest lucru ar putea face mai dificilă gestionarea copiilor de rezervă.

backup & restore
Backup & Restore

Există o serie de soluții combinate hardware și software disponibile, inclusiv versiuni gratuite, astfel încât să puteți alege soluția care vi se potrivește cel mai bine.

Vom arunca in acest articol o privire asupra celor mai bune soluții software de backup gratuit.

Înțelegerea tipurilor de backup

Când alegeți un software de backup, merită să înțelegeți diferitele tipuri de copii de rezervă.

O imagine este o copie exactă a unei întregi unități sau partiții, incluzând toate programele instalate și fișierele de sistem. Dacă trebuie să reinstalați Windows, puteți porni din fișierul imagine și evitați să reinstalați toate programele și reconfigurați setările Windows. Rețineți că nu puteți utiliza o imagine pentru a restabili sistemul pe un alt computer.

Imaginile sunt foarte mari și necesită mult timp pentru a crea, așa că nu veți dori să faceți una în fiecare zi. Pentru backup-urile de zi cu zi, veți dori doar să copiați cele mai importante date de pe computer - documentele, fotografiile și muzica dvs., de exemplu. Există mai multe tipuri de backup obișnuit:

 • Copie de rezervă completă: o copie a tuturor datelor selectate.
 • Backup diferențial: o copie a datelor care au fost modificate sau adăugate de la ultima copie de rezervă completă.
 • Backup incremental: o copie a datelor care s-a modificat de la ultima copie de rezervă, indiferent dacă a fost o copie de rezervă completă sau incrementală.

Fiecare copie de rezervă diferențială va fi mai mare decât ultima, dar pentru a restabili sistemul, veți avea nevoie doar de backup complet și de cea mai recentă diferențială. Fișierele de rezervă incrementale sunt mai mici, dar pentru a vă restaura sistemul, veți avea nevoie de copia de rezervă completă, precum și de toate cele ulterioare, care durează mai mult.

1 Microsoft -Backup și Restore în Windows 10

Backup
 1. Selectați butonul Start , apoi selectați Panou de control > Sistem și întreținere > Backup și restaurare.
 2. Alegeți una dintre următoarele variante:
  • Dacă nu ați mai utilizat niciodată Backup Windows sau dacă ați făcut de curând upgrade versiunii de Windows, selectați Configurare backup, apoi urmați pașii din expert.
  • Dacă ați creat un backup înainte, puteți aștepta efectuarea backupului programat regulat sau puteți crea manual un backup nou, selectând Faceți acum backup.
  • Dacă ați creat un backup înainte, dar doriți să faceți un backup nou, complet, în loc să-l actualizați pe cel nou, selectați Creare backup nou, complet, apoi urmați pașii din expert.

atentie

Nu faceți backup fișierelor pe același hard disk pe care este instalat Windows. De exemplu, nu faceți backup fișierelor pe o partiție de recuperare. Întotdeauna stocați suporturile fizice utilizate pentru backup (hard diskuri externe, DVD-uri sau CD-uri) într-un loc sigur pentru a preveni accesul persoanelor neautorizate la fișierele dvs.; se recomandă o locație ignifugă, separată de computer. Vă recomandăm, de asemenea, criptarea datelor de pe backup.

Creați o imagine de sistem

Imaginile de sistem conțin toate informațiile de pe PC într-o anumită stare.

 • Faceți clic dreapta pe butonul Start , apoi selectați Panou de control > Sistem și întreținere > Backup și restaurare.
 • În panoul din stânga, alegeți Creați o imagine de sistem, apoi urmați pașii din expert. Administrator permission required Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea.

atentiePentru a crea o imagine de sistem a unei unități, aceasta trebuie să fie formatată pentru a utiliza sistemul de fișiere NTFS. Dacă salvați imaginea de sistem pe un hard disk sau o unitate flash USB, aceasta trebuie să fie formatată pentru a utiliza sistemul de fișiere NTFS.

Citiți mai multe pe documentația de la MS

2. EaseUS Todo Backup Free

Un echilibru perfect de protecție automată și control manual.

+ Gama completă de tipuri de backup
+ Programare ușoară
+ Copii de rezervă automate „inteligente”

EaseUS Todo Backup Free are o mulțime de baze acoperite: copierea de rezervă a fișierelor individuale și a folderelor, unități întregi sau partiții sau crearea unei copii de rezervă complete a sistemului. Există, de asemenea, o opțiune „inteligentă” care face automat copie de siguranță a fișierelor în locații utilizate în mod obișnuit și aveți opțiunea de a utiliza spațiul de stocare în cloud.

Backup-urile pot fi apoi programate, rulând ca copii de rezervă incrementale, diferențiale sau complete, după cum este necesar (consultați mai jos pentru o explicație completă a diferențelor).

Versiunea gratuită a EaseUS Todo Backup Free are aproape toate caracteristicile ediției premium. Puteți rula încă copii de rezervă într-un program, dar pierdeți capacitatea de a avea aceste copii declanșate de diverse evenimente - nu ceva ce va lipsi majoritatea oamenilor. Același lucru este valabil și pentru copiile de siguranță bazate pe linia de comandă, transferul de date PC-PC și backup-ul Outlook; toate sunt drăguțe, dar absența lor este puțin probabil să fie un distribuitor.

Câteva caracteristici sunt exclusiv versiunea premium, dar EasyusUS Todo Backup Free este mai mult decât suficient pentru aproape toată lumea.

Descărcați EaseUS Todo Backup Free

3. Paragon Backup & Recovery

Cel mai simplu mod de a face backup pentru sistemul dvs. - setați și uitați

+ Configurare bazată pe asistent
+ Foarte personalizabile
+ Recuperare avansată de date

Paragon Backup & Recovery face o treabă excelentă în a face procesul de rezervă cât mai simplu. Puteți opta pentru a face backup pentru întregul computer, partiții, selectați fișiere și foldere în funcție de locație sau fișiere în funcție de tipul lor.

După ce ați făcut acest lucru, trebuie doar să setați un program și să alegeți tipul de backup pe care doriți să îl creați, apoi lăsați software-ul pentru a avea grijă de lucruri de unul singur.

Și asta nu este totul - așa cum sugerează ultima parte a numelui său, acesta nu este doar un instrument de rezervă. Paragon Backup & Recovery este un întreg set de instrumente de gestionare a datelor și include, de asemenea, un impresionant sistem de recuperare bazat pe USB, care poate fi utilizat pentru a vă recupera datele, chiar dacă nu puteți porni în Windows.

Este totul foarte impresionant. După ce v-ați înscris pentru un cont gratuit, acest software gratuit de backup face totul pt. dv..

Descărcați Paragon Backup & Recovery

4. Google Drive

Un instrument de backup care utilizează Google Drive pentru a stoca fișierele dvs.

+ Configurare simplă
- Nu este potrivit pentru copiile de rezervă complete ale sistemului
- Opțiuni de personalizare limitate

Google Drive nu este un instrument tradițional de backup, în orice caz, este bazat pe cloud și ceea ce sunteți capabil să salvați va depinde de cât de multă stocare Google online aveți disponibil.

Vi se oferă o cantitate limitată de spațiu gratuit și există mai multe modalități de a-l spori fără a fi necesar să partajați cu bani. În realitate Google Drive va fi util pentru copierea de rezervă a directoarelor individuale - nu a întregului dvs. sistem.

Pentru backup-ul fișierelor și folderelor cheie, cu toate acestea, este superb. Puteți specifica cu ușurință orice număr de foldere pe care software-ul să le monitorizeze și orice modificări, adăugări sau ștergeri sunt implementate aproape instantaneu.

După cum sugerează și numele, software-ul poate fi utilizat pentru sincronizarea fișierelor între computere și acestea sunt accesibile prin orice dispozitiv prin intermediul aplicației web Google Drive. Un instrument excelent, chiar dacă este puțin limitat, ca backup.

Pentru a rula Google Drive, trebuie să descărcați aplicația Google Backup and Sync pentru a configura funcția.

Descărcați Google Drive

Luați în considerare și aceste opțiuni de backup gratuite

Câteva alte aplicații software pe care le puteți lua în considerare sunt pentru software de backup cloud. Deși instalați aplicația pe computerul dvs. sau pe alt dispozitiv, fișierele dvs. sunt salvate în cloud. Aceasta înseamnă că nu numai că aveți o modalitate ușoară de a recupera acele fișiere dacă computerul sau hardware-ul crapă, dar vă puteți asigura, de asemenea, că backup-ul dvs. este continuu, precum și accesibil de pe orice dispozitiv prin sincronizare.

Microsoft OneDrive este opțiunea de rezervă și de sincronizare încorporată cu Microsoft Office 365. Există o versiune gratuită care permite până la 10 GB stocare și există opțiuni plătite pentru a face upgrade, dar acest lucru se poate dovedi scump pe termen lung dacă doriți să faceți backup și sincronizați un hard drive important. Chiar și așa, este o soluție utilă pentru a păstra în siguranță fișierele esențiale. Dacă aveți un abonament la Office 365 OneDrive devine potențial ideal, deoarece acest lucru vă oferă o cantitate uriașă de stocare în cloud.

Dropbox este un alt server cloud care vă permite să salvați documente importante online, fiind și el gratis, cu aceleași limitări ca mai sus. Dar și această soluție, cu capacitatea sa de a salva un număr mai mic de fișiere esențiale, cum ar fi cele pentru muncă, studiu, proiecte creative și similare, poate fi de neprețuit.

Mai ales pentru companii, este recomandabil să păstrați o copie locală a fișierelor dvs., așa că consultați cele mai bune dispozitive ale noastre NAS

Cititți și:
 •  

Completati formularul de mai jos pentru a primii informații despre ultimele tehnologii din domeniu.