Nume de domeniu
-ce înseamnă ?

În Internetdomeniile sunt colecții de host-uri. De exemplu, pentru host-ul ro.wikipedia.org, numele domeniului este wikipedia.org. Un nume de domeniu reprezintă un șir de caractere care corespund unei adrese IP numerice aferente unei mașini de calcul (server) conectată permanent la Internet. Numele de domeniu este unic. Folosind numele de domeniu vizitatorii se pot conecta la interfața de utilizare a mașinii de calcul, respectiv web site-ul dvs, prin intermediul căreia pot avea acces la informațiile, fișierele sau orice alt tip de materiale pe care dvs le oferiți

dictionar

Domeniile sunt arborescente: un domeniu poate fi subdomeniu al unui alt domeniu. Domeniile "rădăcină" se mai numesc și domenii de nivel superior (în engleză Top Level Domain, prescurtat TLDDomeniu de top-nivel). În același exemplu, "org" este TLD-ul pentru host-ul ro.wikipedia.org.

Pentru domeniile .ro, autoritatea națională este RoTLD.

WIKIPEDIA

Orice nume de domeniu are obligatoriu si o extensie. Aceasta este data in general de specificul site-ului care ruleaza pe serve in spetale numelui de domeniu. Astefel un site din Romania este nurmal sa aiba extensia .RO, cum un site din SUA poate avea extensia .US. Folosirea extensiei atribuita tarii de apartenenta a posesorului numelui de domeniu nu este obligatorie. Astfel daca vrei sa va lansați un site care comercializează telefoane mobile puteți alege extensia .MOBI, iar in cazul in care aveți un site cu accent comercial ar fi un real avantaj sa alegeți extensia .COM (commercial - comercial).