LibreOffice
-despre

LibreOffice este o suită office complexă, gratuită, ce integrează mai multe aplicați și extensii precum:

  • Writter -compatobolă .doc
  • Calc -calcul tabelar, asemănătoare și compatibilă .xls
  • Impress -prezentări, compatibilă .ppt
  • Draw
  • Math Formula
  • Base Database
dictionar
LibreOffice

LibreOffice este o suită de birou puternică; Interfața sa curată și instrumentele sale puternice vă permit să vă dezlănțuiți creativitatea și să vă creșteți productivitatea. LibreOffice include câteva aplicații care o fac cea mai puternică suită Office Free & Open Source Office de pe piață: Writer, procesorul de texte, Calc, aplicația de calcul, Impress, motorul de prezentare, Draw, aplicația noastră de desen și diagramă de fluxuri, Baza, baza noastră de date și frontendul bazei de date și Matematica pentru editarea matematicii.

Writer

Writer are toate caracteristicile de care aveți nevoie de la un instrument modern, complet de procesare a textului și de editare pe desktop. Este suficient de simplu pentru o notă rapidă, dar suficient de puternic pentru a crea cărți complete cu conținut, diagrame, indexuri și multe altele. Sunteți liber să vă concentrați asupra mesajului dvs., în timp ce Writer va face să pară excelent.

Calc

Calc este programul de foi de calcul de care ai avut întotdeauna nevoie. Noii veniți consideră că este intuitiv și ușor de învățat. Minerii profesioniști de date și agenții  vor aprecia gama completă de funcții avansate. Vrăjitorii vă pot ghida prin alegerea și utilizarea unei game cuprinzătoare de funcții avansate ale foii de calcul. Sau puteți descărca șabloane din depozitul de șabloane LibreOffice, pentru soluții de foaie de calcul gata făcute.

Impress

Impress este un instrument cu adevărat remarcabil pentru crearea prezentărilor multimedia eficiente. Ediția și crearea prezentării este flexibilă, datorită diferitelor moduri de editare și vizualizare: Normal (pentru editare generală), Schiță (pentru organizarea și conturarea conținutului textului), Note (pentru vizualizarea și editarea notelor atașate unei diapozitive), Fișier (pentru producerea materialelor pe hârtie) și Sortarea diapozitivelor (pentru o vizualizare a foii de miniaturi care vă permite să localizați și să ordonați rapid diapozitivele).

Draw

Draw vă permite să produceți orice, de la o schiță rapidă la un plan complex și vă oferă mijloacele de a comunica cu grafică și diagrame. Cu o dimensiune maximă a paginii de 300 cm până la 300 cm, Draw este un pachet excelent pentru producerea de desene tehnice, afișe generale etc. Draw vă permite să manipulați obiecte grafice, să le grupați, să le decupați, să folosiți obiecte în 3D și multe altele.

Base

Base este o bază de date completă pentru desktop, proiectată pentru a răspunde nevoilor unei game largi de utilizatori. De asemenea, Base se ocupă de utilizatorii de energie și cerințele întreprinderii și oferă drivere de suport nativ pentru unele dintre cele mai utilizate motoare de baze de date cu mai mulți utilizatori: MySQL / MariaDB, Adabas D, MS Access și PostgreSQL. În plus, suportul încorporat pentru driverele standard JDBC și ODBC vă permite să vă conectați la orice alt motor de bază de date existent.

Math

Math este editorul de formule al suitei LibreOffice, care poate fi invocat în documentele text, foile de calcul, prezentările și desenele dvs., pentru a vă permite să introduceți formule matematice și științifice perfect formate. Formulele dvs. pot include o gamă largă de elemente, de la fracții, termeni cu exponenți și indici, integrale și funcții matematice, până la inegalități, sisteme de ecuații și matrice.

Puteți porni matematica fie ca o aplicație de sine stătătoare direct de la LibreOffice Start Center sau direct din alte aplicații LibreOffice, cum ar fi Writer, Calc, Impress și Draw.

Charts

LibreOffice include capacitatea de a crea și încorpora diagrame. Graficele pot fi definite nu doar prin definirea datelor sale, stilul, culoarea și dimensiunea acestuia pot fi personalizate într-o varietate largă de moduri: diagrame plăcuțe, colume pătrate și rotunde, grafice de tendințe, puncte, diagrame 2D și 3D ...