Cum să utilizați telefonul Android ca cameră web pentru computer

Aveți o întălnire urgentă online, iar camera PC-ului sau a laptopului cu Windows nu funcționează ?

Dacă aveți un smartphone Android, îl puteți folosi ca cameră web pe computerul dvs. Windows.

Vă trebuie o aplicație Android potrivită, un client software Windows.

Vă arătăm in continuare pașii necesari pentru a vă transforma smartphone-ul într-o cameră web, pentru computerul dvs. Windows:

droidcam

Pasul 1. Descărcați și instalați o aplicație care vă permite să utilizați telefonul android ca cameră web pentru computer.

Există multe astfel de aplicații disponibile în Magazin Play, de ex. camera web DroidCam Wireless. Aplicația funcționează prin crearea unei conexiuni între smartphone-ul dvs. Android și computerul dvs. Windows, fie utilizând o rețea fără fir, fie printr-un cablu USB.

Aplicația DroidCam Wireless Webcam este disponibilă în două versiuni: gratuită și cu plată. Versiunea gratuită, afișează reclame pe smartphone. Versiunea Pro plătită oferă suport pentru videoclipuri de înaltă rezoluție (până la 720p), o opțiune numită „FPS Boost”, care permite o rată de cadre de până la două ori mai mare și mai multe opțiuni de personalizare pentru clientul Windows, cum ar fi posibilitatea de a oglindi video, rotiți video, măriți sau micșorați contrastul și claritatea imaginii și altele.

Asigurați-vă că smartphone-ul dvs. Android și computerul dvs. Windows sunt conectate ambele la aceeași rețea.

Descărcați și instalați aplicația DroidCam Wireless Webcam pentru Android. O puteți găsi în Magazin Play, DroidCam Wireless Webcam.

Pasul 2. Pe computerul dvs. Windows, deschideți browserul dvs. Instalați clientul Windows DroidCam

Vizitați această pagină web: Client Windows DroidCam.

Odată încărcat, ar trebui să vedeți pe acesta un buton mare numit DroidCam Client v6.0. Descărca aplicația DroidCam Client.

Salvați fisierul (de exemplu, pe desktop). Apoi, extrageți conținutul acestuia și ar trebui să obțineți un fișier executabil numit DroidCam.Client.6.0.exe.

Lansați fișierul executabil și urmați instrucțiunile pentru a instala clientul DroidCam pe computerul dvs. Windows. Trebuie să fiți atenți doar la un singur lucru: când sunteți întrebat dacă doriți să instalați software-ul driverului din „DEV47 APPS”, alegeți să-l instalați. Dacă nu, clientul Windows nu se poate conecta la aplicația de pe telefonul dvs. Android.

Când instalarea este finalizată, deschideți clientul Windows și treceți la pasul următor al acestui ghid.

Pasul 3. Conectați aplicația Android DroidCam Wireless Webcam cu clientul Windows DroidCam

Accesați smartphone-ul dvs. Android și deschideți aplicația DroidCam Wireless Webcam. Îl puteți găsi listat în lista Toate aplicațiile.

Când deschideți aplicația DroidCam Wireless Webcam, sunteți întâmpinat cu un ecran de întâmpinare pe care puteți vedea un ghid de pornire rapidă despre modul de utilizare.
Citiți, și apasati NEXT.

DroidCam Wireless Webcam vă solicită permisiunea de a utiliza camera și microfonul telefonului dvs. Android. Acceptați.

Aplicația DroidCam Wireless Webcam încarcă un nou ecran, pe care vă arată la ce rețea WiFi sunteți conectat, adresa IP a smartphone-ului dvs. Android și portul utilizat de aplicație. Veți avea nevoie de aceste informații în curând.

Accesați computerul Windows și deschideți DroidCam Client. În secțiunea Conectare prin WiFi (LAN), introduceți IP-ul dispozitivului și portul DroidCam care sunt afișate pe smartphone-ul dvs. Android.

Asigurați-vă că bifați caseta de selectare Video și, dacă doriți, și caseta Audio. Ei controlează dacă smartphone-ul dvs. Android poate retransmite alimentarea video a camerei, precum și sunetul de la microfonul său.

Pasul 4. Porniți fluxul video de pe telefonul dvs. Android

Faceți clic sau atingeți butonul Start din Windows DroidCam Client pentru a începe transmiterea datelor video. Dacă toate au funcționat bine, ar trebui să vedeți acum o previzualizare a videoclipului trimis de pe camera smartphone-ului dvs. Acum aveți o cameră web funcțională!